top of page

uitleg versterking

akoestische coverband lara leaves

Als Lara Leaves treden wij op als een versterkte of licht versterkte akoestisch duo of trio. Perfect om volledig uit je plaat te gaan maar met veel controle over ons eigen volume. Zodoende worden wij naast de grote feestjes ook veel gevraagd als geschikt akoestisch duo voor een locatie die te maken heeft met geluidsrestricties. Ook ten tijde van covid wordt ons akoestisch duo veel geboekt om sfeer te brengen, zonder te overstemmen.

Soms wordt ons gevraagd of wij ook zonder geluidssysteem kunnen optreden. Spelen zonder (lichte) versterking is voor ons helaas niet mogelijk en tevens zonde. Een groep pratende mensen levert te veel decibel om Maartje's stem hoorbaar te laten zijn. Wanneer wij zang en gitaar moeten forceren zal dit onrustig klinken en valt de subtiliteit van de klanken weg. Dit levert uiteindelijk juist meer 'geluidsoverlast' dan wanneer wij met een kleine versterker het geluid aangenaam en op een gecontroleerd volume kunnen verspreiden. Zodoende maken wij in deze situaties gebruik van ons kleine Bose L1 Compact systeem. Dit zorgt voor een aangenaam geluid zonder geforceerde zang of gitaar. Onze muziek verspreid zich dan gelijkmatig en licht hoorbaar zodat de gasten geen stemmen hoeven te verheffen en toch sfeervolle live muziek horen.

In sommige gevallen, wanneer locaties problemen hebben met versterkte live muziek, nemen wij persoonlijk contact op om uit te leggen hoe wij werken en kijken wat er mogelijk is. Vaak komt dit door slechte ervaringen met bands die te hard spelen. Vervolgens wordt dan de regel gesteld dat een versterkte band niet meer mag, terwijl er beter gesproken kan worden over een decibel maximum. Tot noch toe hebben wij altijd succesvol kunnen spelen op prachtige locaties die in eerste instantie huiverig waren voor versterkte live muziek. 

Mag jouw locatie geen versterkte live muziek? Wellicht biedt ons licht versterkte akoestische duo dan toch nog mogelijkheden. Ook een bruiloft tijdens corona kan alsnog sfeervol begeleid worden met onze gecontroleerde live muziek.

Wij denken graag met je mee,

Maartje & Sander

bottom of page